René Spaargaren

René is geboren in Amsterdam en woont na 32 jaar in Almere, nu in Otterlo. Na het behalen van HAVO en MEAO diploma's op de Scholengemeenschap Godelinde in Naarden, studeerde hij Commerciële Economie aan de Hogere Economische School (HES) in Amsterdam, waar hij in 1986 met het diploma op zak afzwaaide.

De eerste vaste werkgever van René was ICL Computers in Amsterdam waar hij van oktober 1986 tot en met december 1990 met veel plezier de eerste leerzame stappen in zijn werkende bestaan heeft gezet, en als Supervisor van een team Product Specialisten afscheid heeft genomen. Sindsdien heeft René onder andere ervaring opgedaan bij Lease Plan en Amstel Lease Maatschappij, in commercieel ondersteunende functies en als Hoofd van de Commercięle Binnendienst Vendor. 

Tussen 1998 en 2010 heeft René als Kwaliteitsconsultant, Projectconsultant en als Risicomanager bij vele klanten van KZA Kwaliteitszorg in Baarn korte en langere opdrachten uitgevoerd. Klanten waren onder andere Rabobank Nederland, ING, Nationale Nederlanden, maar ook de NS, Ministeries van Defensie en Justitie, de Belastingdienst en Rijkswaterstaat. 

In juli 2010 heeft René zich met "Succinct Consulting" ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, omdat hij besloot op eigen benen te gaan staan in het uitvoeren van opdrachten op het gebied van Risicomanagement. Dat hij zich daarbij met name en vooral richt op de personen waar hij mee te maken heeft, is geen verrassing. René is er van overtuigd dat organisaties bestaan uit mensen, en dat wanneer mensen in organisaties beter worden in wat ze doen, die organisaties daar ook beter van worden. René staat ze maar al te graag bij in het helder krijgen van doelstellingen, en de weg naar succes van het realiseren van die doelstellingen.

Ondertussen heeft René met Succinct Consulting een aardig netwerk aan relaties opgebouwd, en heeft hij in de afgelopen jaren opdrachten tot tevredenheid van zijn opdrachtgevers afgerond. Dat netwerk bevat niet alleen klanten en opdrachtgevers, maar ook een aantal partners op wie René een beroep kan doen wanneer de opdracht of de opdrachtgever vraagt om heel specifieke kennis, ervaring of certificering. Tegelijkertijd maken die partners bij de invulling van hůn opdrachten maar al te graag gebruik van René's kennis, ervaring en aanpak op het gebied van het beheersen van kansen en bedreigingen.

René is getrouwd met Louise en samen gaan zij graag op reis naar bijvoorbeeld Australië of Afrika. Na thuiskomst zorgt een grote hoeveelheid foto's voor nog heel lang plezier om al hun ervaringen vast te legen in fotoboeken, die zij onder het genot van een lekker glaasje wijn of port maar al te graag delen met familie, vrienden en kennissen.

Neem rechtstreeks contact op met René via r.spaargaren@succinct.eu, of volg hem op LinkedIn.